Minőségbiztosítás

Rendszer minőségbiztosítás

A világ számos területén magas szintű minőségi elvárásokkal állnak szemben az informatikai megoldások, kiemelten igaz ez például a gyógyszer és élelmiszeriparra. Különböző követelményeknek kell megfelelnie egy automatizálási rendszernek a célterület függvényében, így más-más igény mutatkozik az európai piacokon, és más Amerikában vagy Kínában.

Ezeken a területeken az informatikai rendszerek megfelelősége folyamatos auditálásnak van alávetve, amely auditok komoly, a működési engedélyre vonatkozó hatással is bírhatnak és mind a multinacionális cégekre, mind a beszállítóikra kiterjednek. Éppen ezért cél ezekben az esetekben a követelményeknek való minél nagyobb megfelelés.

Minőségbiztosítási szolgáltatásunk keretein belül vállaljuk informatikai rendszerek minőségbiztosítási felmérést, a folyamatok elemzését, validálást és a szükséges dokumentációk elkészítését.

Saját minőségbiztosítási rendszerünk is úgy lett kialakítva, hogy minden tekintetben kielégítse a beszállítókra vonatkozó minőségbiztosítási irányelveket.

Felelős műszaki vezetés és műszaki ellenőrzés

Napjainkban kevés olyan építési beruházás van, ami nem igényli felelős műszaki vezető és műszaki ellenőr alkalmazását. Előbbi alkalmazása a kivitelező, utóbbi a beruházó feladata. Ezeknek a tevékenységeknek a szükségessége és az azzal járó feladatok törvényileg szabályozottak Magyarországon, így alkalmazásuk nem opcionális.

Felelős műszaki vezetői szolgáltatásunk kapcsán vállaljuk építési beruházások épületautomatika és ipari automatika rendszereinek kivitelezéséhez kapcsolódó vezetési feladatok ellátását. Felelős műszaki vezetői tevékenységünk elsődleges célja a kivitelezési munkák során a szakmai, minőségi és biztonsági előírások betartásának biztosítása, megfelelően dokumentált környezetben.

Műszaki ellenőri szolgáltatásunk kapcsán vállaljuk építési beruházások épületautomatika és ipari automatika rendszereinek kivitelezéséhez kapcsolódó műszaki ellenőrzési feladatok ellátását. Műszaki ellenőri tevékenységünk elsődleges célja a beruházó helyszíni képviselete, a vonatkozó jogszabályok, hatósági előírások, szabványok, szerződések és a kivitelezési dokumentáció betartatásán át.