Ipari automatizálás

Ipari automatizálási tevékenységünk kapcsán az alábbi feladatok elvégzését vállaljuk:

  • Folyamatirányító és mérésadatgyűjtő (FIR) rendszerek tervezése
  • Folyamatirányító és mérésadatgyűjtő (FIR) rendszerek kivitelezése
  • Terepi eszközök és PLC-k programozása
  • Folyamatvizualizáció, SCADA és HMI szoftverfejlesztés
  • Nagy pontosságú és megbízható adatgyűjtés és adattárolás
  • Ipar 4.0, IoT és BigData projektek tervezése és menedzselése
  • Egyedi folyamatirányító szoftverek elkészítése
  • Folyamatirányító és mérésadatgyűjtő (FIR) rendszerek üzemeltetése és karbantartása
  • Ipari automatizálási rendszerek minőségbiztosítása, műszaki ellenőrzése és felelős műszaki vezetés

Folyamatirányító és adatgyűjtő rendszerek tervezése, kivitelezése

Vállalkozásunk nagy tapasztalatra tett szert a folyamatirányító és adatgyűjtő rendszerek tervezésében az egyszerű mikrokontrolleres megoldásoktól kezdve, a PLC-s vezérléseken keresztül, egészen a DCS alapú rendszerekig. Vállaljuk automatizálási rendszerek tervezését, generál kivitelezését, vezérlések elkészítését, beüzemelését, tesztelését és oktatását.

SCADA / HMI rendszerek kivitelezése

Kiemelt szakterületünk a folyamatvizualizáció, az adatgyűjtés és adattárolás, az adatok képi megjelenítése. Az automatizálási területeken ezeket a funkciókat a SCADA / HMI rendszerek végzik, melyek szerteágazóan vannak jelen a folyamatirányítási termékek palettáján. Vállaljuk megjelenítő rendszerek elkészítését mind az iparban használt, legismertebb fejlesztői környezetek felhasználásával, mind egyedi igényre készülő, testreszabható felületek kialakításával.

PLC programozás és alacsony szintű szoftverfejlesztés

Az automatizálási rendszerekhez sok esetben kapcsolódik alacsony szintű szoftverfejlesztési feladat, mint például mikrokontroller vagy PLC programozás, konfigurálás. A modern kor (Ipar 4.0) követelményeinek megfelelően megjelent a terepi eszközök közötti kommunikáció igénye és ezek hatékony összekapcsolása (IoT). Ipari automatizálási tevékenységünk lefedi ezeket a részfolyamatokat is.

Üzemeltetés és karbantartás

Az automatizálási rendszerekhez napi szintű üzemeltetési feladatok és rendszeres időközű karbantartási feladatok kapcsolódnak, amelyet nem csak a normál üzemeltetési folyamatok, hanem a rendszerekhez kapcsolódó minőségbiztosítási követelmények is szükségszerűvé tesznek. Cégünk az elmúlt több mint egy évtizedben folyamatosan látta el ilyen rendszerek napi üzemeltetési feladatait, valamint havi rendszerességű karbantartási tevékenységeit.